Cursist van kappersopleiding The Color College Word Hair Colorist

Interview met cursist Manuela

Manuela volgde de cursus 'Word Hair Colorist' in 12 weken. Wij stelden haar een aantal vragen.

1. Stel jezelf even kort voor

Manuela Warnar, hoofdredacteur van Top Hair Online en freelancer in de marketing.

2. What is jouw achtergrond?

Ik heb Communicatie gestudeerd en na mijn afstuderen heb ik een jaar als marketingmanager gewerkt bij een tech startup. Hierna ben ik als marketing freelancer gaan werken in de beauty branche en dat doe ik inmiddels nu meer dan 4 jaar.

3. Hoeveel ervaring heb je binnen het kappersvak?

Niet, alleen van hoe ik het heb gezien in de stoel als klant en hoe ik het bij mijn eigen klanten zag.

4. Waarom heb je deze opleiding gevolgd?

Ik kreeg de kans om deze opleiding te doen voor mijn werk bij Top Hair en ik vond het echt fantastisch! Stiekem hoopte ik een nieuwe passie te ontdekken en misschien is dat ook wel gebeurd…

5. Wat vond je van de opleiding?

Het was voor mij als “computer professional” die 9 - 5 op kantoor zit heel erg wennen om eigenlijk zoveel bezig te zijn, ook in de opleiding. We gingen op dag 2 al aan de slag met een model en dit was eigenlijk heel erg leuk! Het is heel erg wennen om zoveel bezig te zijn en dat merkte ik ook echt aan het einde van de dag. Ik was continu uitgeput! Desalniettemin vind ik het echt ontzettend leuk om zoveel bezig te zijn en dat we de theorie gelijk konden toepassen. De docenten geven je heel veel vrijheid om te leren, maar houden wel goed een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat het proces goed blijft verlopen en de modellen mooi weer naar huis te gaan. Ik vond het echt een hele intensieve opleiding en wellicht dat ik het iets heb onderschat, maar het is vooral een hele leuke opleiding! Ik ben echt super blij dat ik een van de eerste studenten ben geweest die deze opleiding heeft mogen ervaren.

Cursist manuela tijdens de opleiding Word Hair Colorist

6. Hoe kom je naar The Color College?

Met de auto vanaf Arnhem.

7. Zou je de opleiding aanbevelen en waarom?

Jazeker, ik heb zelfs al een aantal modellen aangeraden om de cursus te volgen die aan gaven het echt leuk te vinden. Het is een hele praktische opleiding die je écht snel opleidt. Ik ben verbaasd over mijn eigen progressie en de progressie van medestudenten. We kunnen echt al heel veel in een hele korte tijd!

8. Waar kijk je het meest naar uit om te leren?

Het leek mij heel leuk dat ik zelf begreep hoe je de mooiste kleurcreaties kon creëren en dat ik zelf een kleurrecept kon bedenken. Dat leek me aan het begin echt onmogelijk, dus daar keek ik het meest naar uit!

9. Wat zou je na deze cursus willen bereiken?

Ik hoop dat ik met zelfvertrouwen de verschillende kleurtechnieken kan toepassen zodat ik er na de cursus verder mee door kan gaan. Ook hoop ik nog meer te begrijpen van het vak voor een zo diverser beeld van de branche.

10. Wat vind je tot nu toe moeilijk?

De snelheid van werken is voor mij nu de grootste uitdaging en het bepalen van een kleurrecept. Dat laatste heb ik gisteren toevallig voor het eerst goed gedaan dus dat is alweer een overwinning! Ook de handigheid in alles in je handen houden en de scheidingen trekken vind ik nog lastig.

11. Hoe ervaar je de begeleiding van onze educator?

Arnolda is geweldig! Ze is enthousiast, gedreven en extreem ervaren. Ze geeft goede tips en weet je te motiveren. Ze zorgt voor een relaxte en fijne leeromgeving en dat maakt het leuk om naar The Color College te komen. Daarnaast hebben we les gehad van Floor en Vivian. Het was heel leuk om te zien hoe zij dingen juist net een tikkeltje anders deden. Ik heb ook van hen veel geleerd en die diversiteit in leraren zorgt voor een nog breder beeld van het kappersvak!

12. Hoe vind je de groep waarin je werkt?

Leuk! Er hangt een positieve en enthousiaste sfeer waarin de studenten elkaar veel complimenten geven. Wel vond ik het wat lastig dat er best veel uitval van studenten was - ook ik was 3 dagen niet aanwezig door o.a. ziekte - waardoor het niet echt als een ‘hechte groep’ voelde. Wel zorgt dit juist voor veel 1-op-1 aandacht en dat heeft mijn ervaring en kennis alleen maar goed gedaan!

Cursist Manuela ontvangt certificaat The Color College Word Hair Colorist

13. Voldoet de opleiding aan je verwachtingen?

Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik kon verwachten. Ik weet nog dat ik grapte tegen vriendinnen voor de opleiding dat ik dan straks al kon kleuren en dat ik het zelf ook nog niet kon geloven. Ook met modellen zoeken werd mij gevraagd naar wat bepaalde kleurtechnieken inhielden en ook daar kon ik ze niet bij helpen. Wat dat betreft ging ik er vrij bleu in en had ik geen verwachtingen. De opleiding heeft mijn verwachtingen echt ver overtroffen! Ik had ook verwacht meer in de schoolbanken te zitten aangezien ik dat gewend ben vanuit mijn eigen professie, maar het was zo verlichtend om lekker aan de gang te gaan en al doende te leren!

Manuele heeft een dagboek bijgehouden voor het magazine TopHair van al haar bevindingen van de opleiding. Je leest het in de augustus '22 editie van TopHair.