Interview met cursist Marwa

Interview met cursist Marwa

Marwa volgde in april de opleiding Word Hair Colorist bij The Color College. Wij stelden aan een aantal vragen over de opleiding.

1. Stel jezelf even voor...

Mijn naam is Marwa en ben 31 jaar oud, en woon in Harderwijk.

2. Wat is je achtergrond?

Op dit moment ben ik make-up artist en haar stylist. Werk bij Inglot en doe veel freelance werk in deze branche. Denk aan fotoshoots, bruidjes en workshops geven.

3. Hoeveel ervaring heb jij binnen het kappervak?

Zero % ervaring, ik kan niet knippen of verven. Wel kan ik vlechten krullen en avant garde hairstylen vanwege mijn hairstyling achtergrond.

4. Waarom ben je de opleiding gaan doen?

Ik ben nu zo'n 1 jaar bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijfje. Waarin ik gek ben van makeup, miste ik een stukje in hair. Ik ben van mening dat een colorist die daar in gespecialiseerd is, een heel mooi klanten bestand kan opbouwen en mensen nog net een beetje meer kan geven dan alleen make-up.

5. Wat vind je leuk aan de opleiding?

Hoe iedereen bij The Color College begaan is met ons als leerling. Iedereen vraagt naar je maakt een praatje en moedigt je aan. Er hangt een ontspannen sfeer. En door de kleine klas veel ruimte voor ondersteuning waar nodig! 

6. Hoe ben je bij The Color College gekomen?

Heel eerlijk weet ik dit niet meer. Geloof via instagram, en was het door een plotselinge zwangerschap totaal vergeten. Tot ik door gebeld werd. Met hem gepraat heb, en hij me gerust gesteld had dat ondanks mijn zwangerschap, ik met mijn enthousiasme er kan komen! 

7. Zou je de opleiding aanraden en waarom?

Absoluut, er is veel ruimte om jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen. Het is laagdrempelig waardoor de spanning er snel af is! Muziekje aan en oefenen.

8. Waar kijk je het meeste naar uit om te leren?

De kunst van het kleuren. Hoe word iets gedaan en hoe pas ik het aan zodat het precies word zoals de klant het wilt.

9. Wat wil je graag bereiken na deze opleiding?

Ik wil heel graag mijn eigen salon in Harderwijk. Hier als colorist aan de gang en hierin ook mijn passie voor make-up blijven uitoefenen. Misschien workshops.. iets die kant op. Wil in ieder geval dat mensen zich nog mooier voelen als ze bij mij weg gaan.

10. Wat vind je lastig tot nu toe?

Mijn onzekerheid of ik de toners goed kies. Maar educator Arnolda voelt dat goed aan en laat mij altijd eerst zelf uitvogelen en komt dan met haar advies en duidelijke uitleg zodat ik t snap voor de volgende keer. Erg prettig.

11. Hoe ervaar je de begeleiding van onze educator?

Top! Low key ruimte voor een grapje en past haar "hulp" aan op de behoefte van de cursist. Ook buiten schooluren is zij bereikbaar met eventuele vragen! 

12. Hoe vind je de groep waar je in werkt?

Fijn, kleine groep ieder op zijn of haar niveau. Iedereen moedigt elkaar aan dat is erg leuk! 

13. Voldoet de opleiding aan je verwachtingen?

100%!