Kappersopleiding: Word Hair Colorist

Kappersopleiding: Word Hair Colorist

Prakrijk gericht | Moderne opleidingDirect als Hair Colorist de slag | 

" Volgt een opleiding van het nummer 1 haarkleur salon concept" 

The Color College is onderdeel van de succesvolle haarkleur formule: The Color Salons waar 95% van alle klanten gekleurd worden. Na jarenlange ervaring met alle haarkleur technieken delen wij onze ervaring graag met jou.

Er is veel vraag naar Hair Coloristen door krapte op de arbeidsmarkt. Hier ligt dan ook een grote kans. Met de opleiding 'Word Hair Colorist' leren wij je in een korte tijd (24 weken) de basis van het haarkleuren. Van de kleuren theorie tot het zelf maken van een balayage of het zetten van highlights.

Ben jij klaar voor een uitdaging? Wil je creatief bezig zijn en een toekomst opbouwen als Hair Colorist. Heb jij geen of juist al wel een beetje ervaring met het kappersvak. Dan ben jij bij ons aan het juiste adres!

The Color College heeft als eerste in Nederland een opleiding ontwikkeld waarbij je geen kappersopleiding nodig hebt om te starten als Hair Colorist. Tijdens The Color College - Word Hair Colorist opleiding wordt jij in 24 weken, een dagopleiding van 1 dag per week, compleet opgeleid tot beginnend Hair Colorist.

"Onze educators hebben meer dan 20 jaar ervaring"

Onze Educators brengen jou op hoog niveau alle vakkennis bij die je nodig hebt om de wereld van de Colorist volledig te begrijpen. In deze opleiding wordt het fenomeen kleuren tot in de puntjes uitgelegd. Na het volgen van deze opleiding heb jij de gehele basisfilosofie van het haarkleuren onder de knie!

Voor wie?

The Color Word Hair Colorist opleiding is geschikt voor iedereen die geen tot weinig ervaring heeft in het kappersvak of als Hair Colorist. De opleiding leent zich voor jonge studenten maar ook zeker voor ervaren dames/heren met een achtergrond in een andere branche die zich graag willen laten omscholen. Ook sluit de opleiding goed aan bij de wat meer ervaren kapper die zich wilt specialiseren/onderscheiden in haarkleuren en technieken.

Don't just take our Word for it!

Lees hier verschillende interviews met leerlingen. 

google reviews The Color CollegeInhoud van de opleiding:

 • Kleurtheorie
 • Communicatie met de klant
 • Type klanten en huidskleur analyse
 • Basic color
 • Whole color
 • Toners
 • Trend analayse (moodboard maken)
 • Balayage  + techniek (met color board)
 • Highlight + techniek (met color board)
 • Aftercare (verzorgingsplan opstellen)
 • 1 uur persoonlijk consult

Locatie

De opleiding word gegeven in The Color College op de Joop Geesinkweg 801, in Amsterdam-Duivenrecht. Onze College is op 8 minuten loopafstand van het van der Made metrostation. Er is plek voor maximaal 14 leerlingen, waardoor de groepen klein zijn en er persoonlijke aandacht is.

The Color College

 The Color College

Data:

The Color College biedt de mogelijkheid om één dag per week les te volgen. De opleiding is dus prima te volgen naast een vaste baan. Ga voor alle mogelijke start data naar: thecolorcollege.nl/opleidingen 

Taal: De opleiding Word Hair Colorist wordt gegeven in het Nederlands of Engels (English on request)

Stage

Heb je interesse om naast de opleiding ook stage te lopen? Wij helpen je graag aan een stageplek. Wij hebben zelf meerdere salons en daarbij hebben wij een groot netwerk waar we graag studenten onder brengen.

Kosten

De opleiding kost €3650,- incl. btw in totaal dat is € 3016,53 excl. btw. Natuurlijk bieden wij ook de mogelijk om in 3 termijnen te betalen.

Betalen in Termijnen

Wil je gebruik maken van betalen in termijnen dan is dat mogelijk door Klarna gespreid betalen te kiezen tijdens de check-out.

Wij verzorgen het volgende (dit zit dus in de totale kosten);

 • Lessen + werkboek en assessment
 • Product  (shampoo, folies etc)
 • Colorboard + Dollhead 

Kleur product

Tijdens sommige lessen ga je zelf op model aan de slag. Wij geloven dat het een belangrijk onderdeel is om zelf je modellen te regelen. Uiteraard geven wij je tips & tricks en kunnen wij meehelpen waar nodig. Wij rekenen een bedrag per model voor gebruik van kleurproduct (tussen de €25,00 maximaal € 75,00)

Vrijblijvend Consult

Wil je meer informatie over de opleiding, of weten hoe jij een toekomst als Hair Colorist kunt opbouwen?  Vraag nu een telefonisch vrijblijvend consult aan met één van onze educators via een livestream of op locatie. Mail: college@thecolor.nl